Cheddar Dilimli

· İnek sütünden yapılır.
İdeal olgunluk süresi 5-6 yıldır. Yapım yerlerine ve bekleme olgunlaştırma sürelerine göre şekli ve aromaları değişir.

· Yavaş olgunlaştırılan Cheddar Peyniri nemini kaybeder, daha kuru bir tekstür ve kabuğa sahip olur.

· Doğal rengi açık sarı olmakla beraber bitkisel boya maddeleri katılarak boyanmış turuncu rengi yaygındır.

· Cheddar Peyniri sert bir peynirdir.

· Olgunlaştırma süresine göre yumuşak veya keskin olabilen bir tada sahiptir.

· Çoğunlukla soslarda, suflelerde, et yemeklerinde, salatalarda ve pizzalarda eritme peyniri olarak kullanılır.

· Köpüklü şarap ve yoğun gövdeli şaraplar (Chardonnay, Cabarnet Sauvignon, Pinot Noir) ile uyumludur.