Cheddar Dilimli
· İnek sütünden yapılır.
İdeal olgunluk süresi 5-6 yıldır. Yapım yerlerine ve bekleme olgunlaştırma sürelerine göre şekli ve aromaları değişir.
· Yavaş olgunlaştırılan Cheddar Peyniri nemini kaybeder, daha kuru bir tekstür ve kabuğa sahip olur.
· Doğal rengi açık sarı olmakla beraber bitkisel boya maddeleri katılarak boyanmış turuncu rengi yaygındır.
· Cheddar Peyniri sert bir peynirdir.
· Olgunlaştırma süresine göre yumuşak veya keskin olabilen bir tada sahiptir.
· Çoğunlukla soslarda, suflelerde, et yemeklerinde, salatalarda ve pizzalarda eritme peyniri olarak kullanılır.
· Köpüklü şarap ve yoğun gövdeli şaraplar (Chardonnay, Cabarnet Sauvignon, Pinot Noir) ile uyumludur.