Emmental
İsviçre-Bern’den Avrupa’ya yayılmış bir peynir çeşididir. Sadece “Emmental İsviçre” adıyla koruma altındadır, bu nedenle muhtelif ülkelerde Emmental isimli peynirler üretilmektedir. Adını Emme Vadisi’nden alan, inek sütünden elde edilen Emmental peyniri, yumuşak tadı ve delikli yapısı ile tanınır. Kuvvetli fakat yumuşak bir aroması vardır. Çok bilindik delikli bir yapısı vardır. Üretiminde kullanılan özel bir bakteri ile karakteristik deliklerin oluşması sağlanır. Menşei: İsviçre. Kaynağı: İnek. Yağ: %31. Olgunlaştırma: 2 – 18 ay. Sınıf: Sert/Yarı sert. Kullanım Alanları: Peynir tabakları, makarna, salata, sandviç, dolgu malzemesi, gratine, fondue.
Ort. 2,75 kg olarak satılmaktadır.