LIGHT GOUDA – FRICO

Hollanda’nın Güneyinde bulunan Gouda Kasabası’nda üretilmeye başlanmıştır. Dünyanın en çok bilinen ve tüketilen peynirlerindendir. Spesifik bir peynir cinsinden çok üretim tekniğini ifade eder. Peynir mayalanıp, peynir altı suyu süzüldükten sonra kalan çökelti tekrar temiz suyla yıkanır, bu sayede laktik asit oluşumu azaltılarak daha tatlımsı bir peynir elde edilir.

Eriyebilen bir peynirdir bu sebeple kahvaltılardan pizzalara kadar geniş bir yelpazede kullanılır. Geleneksel olarak inek sütüyle yapılsa da, koyun, keçi sütüyle de üretilen çeşitleri mevcuttur. Kaynağı: İnek. Yağ: %31. Olgunlaştırma: 1 – 36 ay. Sınıf: Yarı sert. Kullanım Alanları: Peynir tabakları, açık büfeler, pizzalar, salatalar, sandviçler, unlu mamüller. , Light Yağ oranı diğer türlerine göre daha azdır. Daha yumuşak tadı ve aroması vardır .Gouda genelde pastörize edilmiş inek sütünden elde edilir. Keçi sütünden elde edilen gouda daha hafif ve tatlımsı bir karaktere sahiptir.

Ort. 5 kg olarak satılmaktadır.