MAASDAM – FRICO

Maasdam peyniri İsviçre stilinde bir Hollanda peyniridir. İsmini aynı adlı kasabadan almaktadır. 1980 sonlarında İsviçre Emmentali’ne alternatif olarak üretilmiştir. Emmental’e benzemesine rağmen nem oranı daha yüksek olduğu için Maasdam daha yumuşaktır. “Göz” denilen delikleriyle bilinir. Diğer hollanda peynirlerinden daha hızlı olgunlaşır. Yine diğer Hollanda Peynirleri gibi mum ile kaplı bir dış yüzeye sahiptir. Tereyağı kıvamında ve orta sertlikte, hafif bir peynirdir. Pürüzsüz ve doğal olan kabuğu cilalanıp zaman zaman mumlanır. Menşei: Hollanda. Kaynağı: İnek. Yağ: %45. Olgunlaştırma: 1 – 3 ay. Sınıf: Yarı sert. Kullanım Alanları: Fondüler, sandviçler, çorbalar.

Ort. 12 kg olarak satılmaktadır.