GORGONZOLA – GIOVANNI COLOMBO

İtalya menşeli, inek sütünden yapılan küflü bir peyniridir. Yaklaşık bir asır önce, Milan yakınlarındaki Gorgonzola Kasabası’nda üretimine başlanmıştır. İtalya’da 1955 yılında, Avrupa Birliği’nde 1996 yılında İtalya adına tescillenmiştir. Günümüzde ağırlıklı olarak Kuzey İtalya’da bulunan, Piedmont ve Lombardy’de üretilir. Kendine özgü bir penisilin bakterisi kullanılır. Mavi/gri damarları ve ağızda dağılan tuzlu bir tadı vardır. Oldukça kuvvetli bir aromaya sahiptir. Dolce(tatlı/yumuşak) ve Piccante(sert aromalı) olmak üzere iki temel çeşidi mevcuttur. Dört peynirli pizzanın temel malzemelerinden birisidir. Menşei: İtalya – Gorgonzola. Kaynağı: İnek. Yağ: %50. Olgunlaştırma: 3 – 4 ay. Sınıf: Yarı sert. Kullanım alanları: Peynir tabakları, pizzalar, çorbalar, et sosları, makarna sosları, risotto, salatalar, pizzalar.

1,5 kg olarak satılmaktadır.