Siyez Bulguru – Ekol Anatolia
Siyez bulguru, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, günümüz buğdayının atası olarak kabul edilen bir üründür. Kastamonu’da yetiştirilen siyez bulguru, 14 kromozom sayısıyla genetik olarak dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak bilinir. Türkiye’nin korunması ve üretiminin desteklenmesi gereken ilk “Presidium” ürünü olarak ilan edilen siyez, en doğal buğday türü olarak biliniyorSiyez bulguru, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, günümüz buğdayının atası olarak kabul edilen bir üründür. Kastamonu’da yetiştirilen siyez bulguru, 14 kromozom sayısıyla genetik olarak dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak bilinir. Türkiye’nin korunması ve üretiminin desteklenmesi gereken ilk “Presidium” ürünü olarak ilan edilen siyez, en doğal buğday türü olarak biliniyor