VANİLYA ÇABUK – EKL

Vanilya anavatanı Meksika olan ve orkidegiller familyasına ait bir bitkidir. Yemek ve tatlılara hoş koku vermesinin yanı sıra, asit oranı yüksek olan sebze ve meyvelerin mide dostu bir hale getirilmesinde de vanilyanın asit giderici özelliğinden yararlanılır. Ayrıca sağlıklı bir tatlandırıcı özelliğinde olan vanilya, tadı ekşi olan yiyecekleri doğal yoldan tatlandırmak amacıyla da tercih edilir. sütlü tatlılar yaparken vanilya çubuklarını kaynamakta olan sütün içine bütün olarak atabilirsiniz. Daha yoğun vanilya aroması almak istiyorsanız vanilya çubuklarından elde edeceğiniz vanilya tohumlarını kullanabilirsiniz. Yoğun bir tat ve kokuya sahip bir bal veya reçel elde etmek istiyorsanız içerisine bir adet vanilya çubuğu koyarak birkaç hafta bekletebilirsiniz.