GNOCCHI DI PATETE – RUMMO

%14.5 Protein oranı ile en yüksek protein oranına sahip makarna.  Kullanılan buğdayın kalitesi ve işleme teknikleri sayesinde lezzeti ile fark yaratmaktadır. İri taneli makarna sosları ve deniz mahsullü makarna yapmanız önerilir. 1. Sınıf İtalyan makarnası, %100 durum buğdayı irmiği ile üretilmektedir.Gnocchi, çorbalara veya makarnaya alternatif olarak ilk yemek olarak yenir . Gnocchi’nin ortak eşlikçileri arasında adaçayı ile eritilmiş tereyağı, pesto ve çeşitli soslar bulunur. Hazırlanışı makarnaya benzer, çünkü suda kaynatılarak pişirilir ve daha sonra sosla servis edilir. Patates kullanımı, 16. yüzyılda patatesin Avrupa’ya girişinden sonra ortaya çıkan nispeten yeni bir yeniliktir. Patates gnocchi özellikle Abruzzo , Friuli-Venezia Giulia , Veneto ve Lazio’da popülerdir. Diğer patates püresi yemeklerinde olduğu gibi, hafif bir dokuyu korumak için en iyi nişastalı patateslerle hazırlanır.