EKOL FOOD HAKKINDA

Ekol Food, mutfakları yabancı markaların kalitesiyle buluşturuyor. 22 ülkeden, 1500’e yakın  ürünle, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum, Bursa, Adana’nın yanı sıra 42 alt bayi ve 12 bin palet kapasiteli 4 ayrı deposuyla 81 ile ve iştiraki olduğu Kıbrıs’taki şirketi ile değerli müşterilerine hizmet vermektedir. 2003 yılında Perpa da 24 m2 bir dükkanda Sayın Önder Bilen tarafından kurulan Ekol Food şu anda 3000 m2 kapalı alan, 2,500 m2 açık alanda, lojistik gammı 3 rejimli araçlar ile -18,+4, ve kuru gıda taşıma kapasitesine sahip deneyimli ve profesyonel bir ekip ile siz değerli müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Yıllar içinde vizyonu ile birlikte ürünleri, depoları, organizasyonu ve işe bakış açısı değişerek gelişen Ekol Food, gastronomi ile ilgilenenlerin çok yakından tanıdığı, sektöre öncü firmalardan biri haline geldi. Spesifik gıda alanında tartışmasız en büyük firmalardan biri olan ve ithal ettiği yüksek kalitedeki ürünleri Türk ve yabancı şeflerin beğenisine sunan, hemen her mutfakta iz bırakan Ekol Food Dünya üzerindeki yenilikleri müşterilerine sunmaktadır.

Ekol Food firmamızın bünyesinde peynirler, baharatalar, pirinçler, konserveler, makarnalar, sirkeler, soslar, turşular, mantarlar gibi birçok ürün kalemi bulunmaktadır.. Meksika mutfağından Japon mutfağına kadar her tür mutfakta kullanılabilecek ürünlerin yanı sıra Fransa’dan ithal edilen aksesuarlar ve catering malzemeleri de bulunmaktadır. Ekol Food dünya mutfağındaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Bu anlamda yurt dışı fuarlarındaki üretici firmaları düzenli ziyaret etmekte, yeni ürünler hakkında detaylı bilgileri almaktadır..

İtalya’da bulunan ofisi ile de yeniliklere oldukça hızlı cevap verebilmektedir. Bünyesinde bulunan Ekol Culinary sayesinde de hem yeni ürünlerini yabancı şefler ile müşterilerinin beğenisine sunmakta hem de genç aşçılara ürün eğitimleri vererek destek olmaktadır.

Depoları ve frigofrik araçları -18 ve +4 dereceye göre ayarlanmış olup, ara bölmeler mevcuttur. Ürünler müşterilere ulaşana kadar bünyesinde bulunan Gıda Mühendisi tarafından sürekli kontrol edilerek, soğuk zinciri kırmadan, hijyenik şartlarda ürünlerini müşterilerine teslimatını gerçekleştirmektedir.