KARA BUĞDAY GREÇKA – GREAT MOUNTAIN

Kuzukulağıgiller ailesinden, greçka olarak da anılan bir bitkidir. Daha çok kurak ve serin iklimlerde yetişebilir. İçinde bolca B vitamini, magnezyum ve lif bulunur. Aynı zamanda sadece 100 gramında yaklaşık 13 gram protein, 10 gram lif, 450 miligram potasyum, 18 miligram kadar da kalsiyum bulunması nedeniyle oldukça faydalı sayılır. Gluten içermediğinden çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için en iyi alternatiflerdendir. Yapısı nedeniyle bir tahıldan çok kabuklu yemiş olarak anılan karabuğday bitkisinin, tüketilen kısmıysa tohumlarıdır. Karabuğday taneleri, yapı olarak bulgura benzer. Kullanım alanları; çorba, salata, ara öğünler, tatlı, pilavlar, sebze yemekleri, unlu mamüller.